Καλάθι 0

Blogs

Τι γίνεται με το σιτάρι?

 

Το 1950 το σιτάρι υβριδοποιήθηκε.

Και υβριδοποιήθηκε για να έχει μεγάλη απόδοση η σοδειά!

Το υβριδοποίησαν έτσι ούτως ώστε να παράγεται ένα παχύ στέλεχος,για να αντέχει αυτή τη βαριά σοδειά σπόρων.

 

Οι αγρότες ισχυρίζονται ότι παράγουν έξι φορές μεγαλύτερη σοδειά ανά εκτάρι, με το υβριδοποιημένο σιτάρι.

Ο Dr Norman Blue, το 1969 βραβεύτηκε με το βραβείο Nobel για το υβριδοποιημένο του σιτάρι....

 

Ναι, βοήθησε στην επισιτιστική κρίση, αυτό όμως που ποτέ δεν αναφέρθηκε, είναι το τι προκάλεσε στο ανθρώπινο σώμα, την επίδραση αυτού του σιταριού στο ανθρώπινο σώμα.

 

Το αυθεντικό σιτάρι, είναι το Μονόκοκκο σιτάρι, το οποίο είχε μία πολλή ευθραυστη πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή. Δεν είναι σίγουρο πότε φύτρωσε το Δίκοκκο σιτάρι, το οποίο δεν έχει τόσο εύθραυστη πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή και, αυτό είναι το σιτάρι που υβριδιοποιήθηκε μέσω έντονης διασταύρωσης και πάραξε το υβριδικό σιτάρι που ξέρουμε σήμερα.

 

Αυτή η υβριδοποίηση παρήγαγε μία πολύπλοκή πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή Το σιτάρι μετασχηματίστηκε με διαγονιδιακές, βιολογικές μεθόδους το 1992 και με μεθόδους Agrobacterium το 1997.

 Υπολογίζεται ότι το 5% της πρωτεΐνης που βρίσκεται στο υβριδισμένο σιτάρι είναι νέες πρωτεΐνες που δεν βρέθηκαν σε κανένα από τα αρχικά φυτά σιταριού και αποτελούν μέρος του προβλήματος που έχει οδηγήσει σε αυξημένη φλεγμονή του συστήματος και δυσανεξία στη γλουτένη .

 

Αν κάποιος έχει ευερέθιστο έντερο και φάει αυτό το υβριδοποιημένο σιτάρι το οποίο υπάρχει σε όλα τα ζυμαρικά, στο ψωμί, σε όλα τα γλυκά, σε όλα τα μπισκότα, δεν μπορεί να το διασπάσει επαρκώς και τότε μόρια του θα περάσουν στο αίμα και αμέσως οι ανιχνευτές του σώματός μας  λένε, " λοιπόν, έχουμε κάποια μόρια τα οποία έρχονται"  οπότε τα Ηωσινόφιλα και τα Βασεόφιλα στέλνονται για να το αντιμετωπίσουν.

 

Τα κοινά συμπτώματα της δυσανεξίας  είναι το φούσκωμα και η θολούρα στο κεφάλι.

Κάποιοι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να σταματήσουν το σιτάρι και συνειδητοποιήσουν πόσο καθαρός είναι ο εγκέφαλός τους.

 

Πολλοί άνθρωποι το παρακάνουν με το σιτάρι.. πόσοι τρώνε δημητριακά ή τοστ για πρωϊνό, σάντουιτς για γεύμα, κέικ ή μπισκότα ή ντόνατς  το μεσημέρι ή το απόγευμα..

αυτό είναι υπερφόρτωση.

 

Πρόσθεσε  τώρα την λεύκανση !

Προσέθεσε  τα διογκωτικά !!

Πρόσθεσε τα συντηρητικά  !!!

 

Και κάνε τον σταυρό σου ,

πριν φας  τον άρτον  ημών τον επιούσιον.

 

Για την υγεια’σας

 

Παπαγιάννη  Ευαγγελία

www.entero.gr

 

10 + 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνεται παγκοσμίως. Επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικό φαίνεται να είναι η αύξηση του σε μικρά παιδιά.

Αυτό που είναι επίσης ανησυχητικό είναι ότι τα περισσότερα άτομα με προδιαβήτη δεν έχουν διαγνωστεί και δεν γνωρίζουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του διαβήτη τύπου 2, θα μάθουμε τα μέρη του σώματος που μπορεί να επηρεαστούν από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα δώσουμε συμβουλές για τη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα και τη βελτιστοποίηση της υγείας γενικότερα.


0 Comment

Latest Blog

Για την υγεια’ σας Τι γίνεται με το σιτάρι?

Τι γίνεται με το σιτάρι?  Το 1950 το σιτάρι ...

10/01/2025

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

10 + 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΓΛΥΚ...

27/04/2023