Από Δίκοκκο Σιτάρι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ....ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ !!! ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΣΙΤΑΡΙ 
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ 
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 
ΚΟΧΥΛΑΚΙ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (ΜΑΝΙΤΑΡΙ REISHI)

Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum) καλλιεργούνταν συστηματικά σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Το βρίσκουμε ήδη στην Προκεραμική Nεολιθική Εποχή να καλλιεργείται μαζί με το μονόκοκκο σιτάρι και το κριθάρι. Σύμφωνα με ευρήματα και μελέτη απανθρακωμένων σπόρων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Αργολίδα και την Κρήτη, κατά τις πρώτες περιόδους της Νεολιθικής Εποχής το δίκοκκο σιτάρι απαντάται συχνότερα στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, ενώ το μονόκοκκο σιτάρι το χρησιμοποιούσαν ως τροφή ζώων. Η καλλιέργειά του σταμάτησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1920.

Η αρχαία αυτή ποικιλία σιταριού μας δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα είδη σιταριού, περισσότερο μαγνήσιο και λιγότερη γλουτένη και το αμινοξύ λυσίνη (Lycin), βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη και την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Θεωρείται ότι δεν φράσει τα αγγεία και ότι μπορεί να καταστείλει χρόνιες φλεγμονές του οργανισμού. Τα προϊόντα που παράγονται από δίκοκκο σιτάρι είναι πιο εύγεστα και θρεπτικά και απελευθερώνουν τον οργανισμό από προ-βλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κοινό σιτάρι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε γλουτένη

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα
 • Όλα Bio Πλιγούρι δίκοκκου 500gr
  ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ (triticum dicoccum) 500γρ ΒΙΟ   Αναφέρεται και ως Ζειά. Χαρακτηρίζεται από “al dente” υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνευτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιε..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,52€ 2,52€
 • Ολα Bio Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης από Δίκοκκο 400γρ
  ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€
 • Ολα Bio Χιλοπιτάκι Ολικής Άλεσης από Δίκοκκο Σιτάρι 400γρ
  ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφό..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€
 • Όλα Bio Παπαρδέλες του Έρωτα με Δίκοκκο Σιτάρι και Μάκα 400gr
  ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑ  ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ   το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπά..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,58€ 2,58€
 • Ολα Bio Μακαρόνια Πλεξούδα από Δίκοκκο Σιτάρι 400γρ
  ΚΟΧΥΛΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€
 • Όλα Bio Τραχανάς Ολικής με Γάλα Αγελαδινό από Δίκοκκο Σιτάρι 400gr
  ΤΡΑΧΑΝΑΣ  ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ   το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€
 • Ολα Bio Ταγιατέλες Ολικής από Δίκοκκο Σιτάρι 400γρ
  ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφό..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€
 • Ολα Bio Κριθαράκι από Δίκοκκο Σιτάρι 400γρ
  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,19€ 2,19€