Από Δίκοκκο Σιτάρι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ....ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ !!! ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΣΙΤΑΡΙ 
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ 
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 
ΚΟΧΥΛΑΚΙ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΚΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ (ΜΑΝΙΤΑΡΙ REISHI)

Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum Dicoccum) καλλιεργούνταν συστηματικά σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Το βρίσκουμε ήδη στην Προκεραμική Nεολιθική Εποχή να καλλιεργείται μαζί με το μονόκοκκο σιτάρι και το κριθάρι. Σύμφωνα με ευρήματα και μελέτη απανθρακωμένων σπόρων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Αργολίδα και την Κρήτη, κατά τις πρώτες περιόδους της Νεολιθικής Εποχής το δίκοκκο σιτάρι απαντάται συχνότερα στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, ενώ το μονόκοκκο σιτάρι το χρησιμοποιούσαν ως τροφή ζώων. Η καλλιέργειά του σταμάτησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1920.

Η αρχαία αυτή ποικιλία σιταριού μας δίνει υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα άλλα είδη σιταριού, περισσότερο μαγνήσιο και λιγότερη γλουτένη και το αμινοξύ λυσίνη (Lycin), βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη και την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Θεωρείται ότι δεν φράσει τα αγγεία και ότι μπορεί να καταστείλει χρόνιες φλεγμονές του οργανισμού. Τα προϊόντα που παράγονται από δίκοκκο σιτάρι είναι πιο εύγεστα και θρεπτικά και απελευθερώνουν τον οργανισμό από προ-βλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κοινό σιτάρι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε γλουτένη

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα
 • ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ 400gr
  ΤΡΑΧΑΝΑΣ  ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ   το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,71€ 2,71€
 • ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ 400gr
  ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφό..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,71€ 2,71€
 • ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ 500gr
  ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟ (ΖΕΙΑ)   500γρ Η Ζειά ως φυτό είναι κάτι σαν σιτάρι και κριθάρι, δεν έχει καμμία σχέση στην όψη με το καλαμπόκι, αλλα και το σπυρί του είναι σαν του σιταριού πιό πεπλατυσμένο και  χονδρό.  1.- Βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά 2.- Κα..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,15€ 2,15€
 • ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ 500gr
  ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ   το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, απο..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,71€ 2,71€
 • ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ 400gr
  ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής..
  Χωρίς ΦΠΑ: 3,56€ 3,56€
 • ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ 400gr
  ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφό..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,71€ 2,71€
 • ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (ΜΕ ΜΑΚΑ)400gr
  ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑ  ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ   το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, ενώ δεν χρειάζεται λιπά..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,96€ 2,96€
 • ΚΟΧΥΛΙ 400gr
  ΚΟΧΥΛΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ......ένα μυστικό 10.000 χρόνων Το αρχαίο δημητριακό επιστρέφει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ   Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού στην Ελλάδα, Πρόκειται για ένα σιτηρό ιδανικό για ήπιας μορφής και αειφόρο γ..
  Χωρίς ΦΠΑ: 2,71€ 2,71€