ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΒΙΟ
Η ζελατίνη, ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό για την παρασκευή φαγητών αλλά κυρίως γλυκών, είναι ζωικής προέλευσης (υπάρχει και φυτική όπως το αγαρ αγαρ αλλά είναι ακριβή και δεν έχει την ίδια σύσταση) και η κύρια ιδιότητά της είναι η πηκτικότητα.
Την παίρνουμε από..
ΑΓΑΡ ΑΓΑΡ
Το αγάρ-αγάρ xρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη.Παράγεται από ένα είδος φυκιού και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.
Σταθεροποιεί και πήζει παρασκευάσματα όπως τις μους και το συναντάμε και σε προιόντα στην αγορά με την κωδικοποιημένη ονομασ..