Viogenesis Krill Oil Superba 1200mg 60 κάψουλες

Viogenesis Krill Oil Superba 1200mg 60 κάψουλες

Κατασκευαστής: VIOGENESIS
Κωδικός Προϊόντος: VGS1170
Διαθεσιμότητα:
Διαθέσιμο
Τιμή: 33,75€
Περιγραφή

Το Krill Oil της «VIOGENESIS» είναι πατενταρισμένο λάδι SUPERBA, προέρχεται αποκλειστικά από άγριες γαρίδες του Ατλαντικού, είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, και σε όλα τα στάδια παραγωγής του και επεξεργασίας του έχουν τηρηθεί οι πλέον αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

                 

Το Superba™ κριλ είναι μοναδικό θαλάσσιο ωμέγα-3 λόγω των σημαντικά λιγότερων σταδίων επεξεργασίας που απαιτούνται για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Σε σχέση με άλλες πηγές θαλάσσιου ωμέγα-3 το κριλ θεωρείται πλήρης εκχυλισμένη τροφή. Στην πραγματικότητα, επειδή προέρχονται από βιότοπο σε απόλυτα καθαρό περιβάλλον στην αρχική της μορφή, δεν απαιτείται καθαρισμός ή απόσταξη του λαδιού. Επιπλέον, η άμεση επεξεργασία επί του σκάφους του Superba™ κριλ αποτρέπει την αποσύνθεση και την υποβάθμιση και προστατεύει τη θρεπτική ακεραιότητα του προϊόντος.

ECO-HARVESTING® IS AKER BIOMARINE’S ENVIRONMENTALLY FRIENDLY KRILL HARVESTING TECHNOLOGY.
THE MARINE STEWARDSHIP COUNCIL (MSC) CERTIFIES SUPERBA™ AS BEING SUSTAINABLE AND 100% TRACEABLE FROM SEA TO SHELF.

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (MSC) ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟ SUPERBA™ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ 100% ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΡΑΦΙ.
Η ΑΛΙΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Marine Stewardship Council (MSC).

Το λάδι κρίλ διαφέρει από τα κλασσικά ιχθυέλαια διότι το μόριό του είναι συνδεδεμένο με φωσφολιπίδια, κάτι που το κάνει άμεσα και απόλυτα διαπερατό και απορροφήσιμο από τις κυτταρικές μεμβράνες. Και κάτι πολύ σημαντικό. Η παρουσία της ασταξανθίνης στο λάδι εξασφαλίζει την προστασία από την οξείδωση και μάλιστα πολύ περισσότερο από τη βιταμίνη Ε που συνήθως υπάρχει στα σκευάσματα ιχθυελαίου.
Έτσι, αν και η περιεκτικότητά του σε EPA και DHA είναι αρκετά χαμηλότερη από ένα καλό ιχθυέλαιο, αυτά τα χαρακτηριστικά του το κάνουν να υπερτερεί και μάλιστα σημαντικά από αυτό που τελικά το κάνει να υπερτερεί σημαντικά.

Τα Ω-3 με την μορφή φωσφολιπιδίων που εμπεριέχονται στο Krill Oil
Τα ωμέγα-3 που υπάρχουν στο έλαιο Krill έχουν μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από τα ωμέγα-3 που υπάρχουν στα ιχθυέλαια και είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων.
Και για να το πούμε πολύ απλά: το κρίλ περιέχει και παρέχει στο σώμα (εγκέφαλο, καρδιά, αρθρώσεις) τα δομικά συστατικά για να φτιάξει κυτταρικές μεμβράνες.

Το λάδι Κριλ γίνεται από ένα είδος μικρής άγριας γαρίδας Euphausia superba, πολύ μικρής σε μέγεθος που αποτελεί τη βάση σχεδόν της διατροφικής αλυσίδας στα καθαρά νερά της Νότιας Ανταρκτικής, και από την οποία παίρνουμε ένα πραγματικά πολύτιμο λάδι.
Οι συνθήκες διαβίωσης του είδους Euphausia superba στα παγωμένα νερά εξασφαλίζουν την απόλυτη καθαρότητα του λαδιού, την ανυπαρξία βαρέων μετάλλων και ρύπων καθώς και την εξαιρετική ποιότητά του.

Το λάδι Κριλ αποτελείται από τρία στοιχεία:
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ίδια με εκείνα του ιχθυελαίου
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι συζευγμένα με φωσφολιπίδια (φωσφατιδυλοχολίνη)

 

ΤΑ ΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΑ
Τα φωσφολιπίδια αποτελούν το δομικό υλικό της κυτταρικής ή πλασματικής μεμβράνης των οποίων η χημική συμπεριφορά τους παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των κυττάρων γενικότερα.
Υπάρχουν διάφορα είδη λιπών στο σώμα μας, το καθένα έχει διαφορετικό λόγο ύπαρξης και εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες. Ένα από αυτά τα λίπη είναι τα φωσφολιπίδια. Τα φωσφολιπίδια είναι λίπη του εγκεφάλου, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία και σκοπός τους είναι να δημιουργούν τη μυελίνη, το μονωτικό στρώμα των νεύρων. Υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη φωσφολιπιδίων, η φωσφατιδιλική χολίνη και η φωσφατιδιλική σερίνη. Έχει μάλιστα αποδειχτεί, ότι αυτές οι ουσίες βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν τη διάνοια και τις διανοητικές λειτουργίες. Άλλη μία σοβαρή δουλειά που κάνουν τα φωσφολιπίδια, είναι η διαρκής προστασία της μνήμης μας από εξασθένιση λόγω προχωρημένης ηλικίας και η πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Παρόλο που οργανισμός παράγει από μόνος του φωσφολιπίδια η επιπλέον λήψη από τις τροφές είναι πάντοτε ωφέλιμη.

 

Η ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ
Η ασταξανθίνη είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που δεν έχει προστεθεί στο προϊόν, αλλά είναι απαρχής συστατικό του λαδιού. Την ασταξανθίνη την φέρουν στο σώμα τους τα κρίλ, γιατί υπάρχει σε μεγάλη αναλογία στα φύκια από τα οποία τρέφονται και  στην οποία οφείλουν το ροζ χρώμα τους. Η ασταξανθίνη αποτελεί μια τροφή με 300 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική ικανότητα από την γνωστή σε όλους βιταμίνη Ε.

 

ΣΕ ΤΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ KRILL ΑΠΟ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ
•    Καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα (απορρόφηση) των DHA και EPA, επειδή το έλαιο Krill έχει τα ωμέγα-3 του δεσμευμένα με φωσφολιπίδια αντί για τριγλυκερίδια. Τα λίπη στα ανθρώπινα κυτταρικά τοιχώματα είναι επίσης στη μορφή φωσφολιπιδίων. Η φωσφολιπιδική δομή των ΕΡΑ και DHA στο έλαιο κριλ τα καθιστά πολύ πιο απορροφήσιμα.
•    Ενισχυμένη αντοχή στην τάγγιση.
•    Μειωμένη γεύση ψαρίλας μετά την κατανάλωση.
•    Το λάδι Krill περιέχει επίσης βιταμίνη Ε και ασταξανθίνη, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η αντιοξειδωτική ισχύς του έλαιου Krill είναι 48 φορές ισχυρότερη από το ιχθυέλαιο.

Ανεξάρτητες αξιολογήσεις ORAC (μέτρηση αντιοξειδωτικής ισχύος των τροφών) έχει δείξει ότι το έλαιο Krill περιέχει:
•    Πάνω από 300 φορές την αντιοξειδωτική ισχύ της βιταμίνης Α και της βιταμίνης Ε.
•    Πάνω από 47 φορές την αντιοξειδωτική ισχύ της λουτεΐνης.
•    Πάνω από 34 φορές την αντιοξειδωτική ισχύ του συνενζύμου Q10.

Το έλαιο Krill περιέχει επίσης ασταξανθίνη – ένα μοναδικό φλαβονοειδές από πηγή θαλάσσης – που δημιουργεί έναν ειδικό δεσμό με τα EPA και DHA, κάτι που επιτρέπει τον άμεσο μεταβολισμό των αντιοξειδωτικών, καθιστώντας τα πιο βιοδιαθέσιμα.
Έτσι το ιχθυέλαιο είναι αδύναμο σε αντιοξειδωτικό περιεχόμενο, ενώ το έλαιο krill περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά.

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΚΡΙΛ

Ο συνδυασμός των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της ασταξανθίνης του Krill Oil  βοηθά στην:

Ισορροπία της χοληστερίνης: Έρευνες έχουν δείξει ότι το Krill Oil μπορεί να μειώσει την “κακή χοληστερόλη” LDL έως και 34% και να αυξήσει την “καλή χοληστερόλη” HDL έως και 43,5%.
Καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού.
Διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε φυσιολογικά όρια.
Υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του ήπατος.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Περιορίζει τις φλεγμονές στις αρθρώσεις.
Ελαττώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
Βοηθά σημαντικά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιβραδύνει τη γήρανση και την εκδήλωση της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Δρα σαν ισχυρότατο αντιφλεγμονώδες. Με τη λειτουργία του αυτή στέκεται σαν μοναδικό, αντιφλεγμονώδες σε περιπτώσεις όπως: επίπονες αρθροπάθειες, μυοπάθειες, ινομυαλγίες, νευροπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας σκλήρυνση, Πάρκινσον
Ιδιοπαθής τρόμος: 
Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων και βελτιώνει την επικοινωνία μυϊκού και νευρικού συστήματος
Μειώνει τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου
Είναι ιδανικό βοήθημα για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να εξασφαλίσουμε άμεση απορρόφηση των ωμέγα 3 από τους νευρώνες και τους μύες
Μείωση των τριγλυκεριδίων άμεσα και γρήγορα
Βελτίωση των δερματικών διαταραχών όπως η ακμή και η ατοπική δερματίτιδα.
Ενίσχυση και βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, μείωση των επίμονων πονοκεφάλων και ημικρανιών, επικουρική αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Βελτίωση της γονιμότητας: 
Βελτιώνει τα ποσοστά γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες.
Ελαχιστοποίηση πόνου στο Σύνδρομο Raynaud: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι υψηλές δόσεις του λαδιού κριλ μπορούν να κάνουν τα δάχτυλα των χεριών λιγότερο ευαίσθητα στο κρύο, όταν οι άνθρωποι έχουν το σύνδρομο Raynaud.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διατροφικά Στοιχεία Ανά 2 κάψουλες Ανά 100 g
Ενέργεια 41,4 kJ

 

10 kcal

3515 kJ

 

855 kcal

Λιπαρά

 

από τα οποία κορεσμένα

από τα οποία μονοακόρεστα

από τα οποία πολυακόρεστα

1,1 g

 

0,2 g

0,1 g

0,4 g

95 g

 

16 g

10 g

32 g

Υδατάνθρακες

 

από τους οποίους σάκχαρα

0,1 g

 

<0,1 g

7,2 g

 

1,0 g

Πρωτεΐνη <0,1 g <0,1 g
Νάτριο <0,0 g <0,0 g
Συστατικά Ανά 2 κάψουλες Ανά 100 g
Λάδι Κριλ Superba 1200 mg 72,6 g
Epa ≥ 178 mg ≥ 15 g
Dha ≥ 82 mg ≥ 7 mg
Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα ≥ 320 mg ≥ 27 g
Ωμέγα 6 Λιπαρά Οξέα 12 mg 1 g
Ωμέγα 9 Λιπαρά Οξέα 72 mg 6 g
Φωσφολιπίδια ≥ 662 mg ≥ 56 g
Ασταξανθίνη 0,12 mg 0,01 g
Χολίνη ≥ 82 mg ≥ 7 g

Συστατικά: Λάδι κριλ (euphasia superba), υλικά κελύφους κάψουλας (ζελατίνη)

Συνιστώμενη δοσολογία: Καθημερινά λαμβάνετε 2 κάψουλες με λίγο νερό

Πιθανά αλλεργιογόνα: Περιέχει συστατικά οστρακοειδών και ψαριών

 

Σημειώσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777