Viogenesis L-Lysine 1000mg 100 κάψουλες

Viogenesis L-Lysine 1000mg 100 κάψουλες

Κατασκευαστής: VIOGENESIS
Κωδικός Προϊόντος: VGS4690
Διαθεσιμότητα:
Μη Διαθεσιμο
Τιμή: 15,75€
Περιγραφή

Λυσίνη: Για απλό έρπητα, οστεοπόρωση, αθηροσκλήρωση και κολλαγόνο

Η λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που συγκεντρώνεται στον μυϊκό ιστό και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον εντερικό σωλήνα, στην προαγωγή της οστικής ανάπτυξης και στον σχηματισμό κολλαγόνου. Η λυσίνη έχει γίνει δημοφιλής για την πρόληψη και θεραπεία των μολύνσεων από τον απλό έρπητα. Η λυσίνη σε συνδυασμό με υψηλές δόσεις βιταμίνης C έχει προταθεί από τον Dr. Linus Pauling ως φάρμακο για την καρδιοπάθεια, διότι μειώνει την Lp(a) [λιποπρωτεΐνη (α)], που προκαλεί αθηροσκλήρωση.

Η λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που συγκεντρώνεται στον μυϊκό ιστό και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον εντερικό σωλήνα, στην προαγωγή της οστικής ανάπτυξης και στον σχηματισμό κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεΐνη του σώματος που είναι το βασικό matrix για τους συνδετικούς ιστούς, το δέρμα, τον χόνδρο και τα οστά. Η βιταμίνη C χρειάζεται για τη μετατροπή της λυσίνης σε υδροξυλυσίνη, η οποία έπειτα ενσωματώνεται στο κολλαγόνο. Η λυσίνη μεταβολίζεται επίσης από τα ένζυμα τρανσαμινάσης στο συκώτι. Ο μεταβολισμός της εξαρτάται από τις βιταμίνες Β6, Β3, Β2 και C και από τον σίδηρο και το γλουταμικό οξύ. Οι διατροφικές ανάγκες για λυσίνη υπολογίζονται στα 750 με 1000 mg καθημερινά. Μια έλλειψη μπορεί να συμβάλλει σε μειωμένη ανάπτυξη και ανοσία, μαζί με αύξηση ασβεστίου στα ούρα. Αυτό το τελευταίο γεγονός δείχνει ότι η επαρκής λυσίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης μέσω καλύτερης απορρόφησης και χρήσης του ασβεστίου.

Η λυσίνη έχει γίνει δημοφιλής για την πρόληψη και θεραπεία των μολύνσεων από τον απλό έρπητα. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τον επιχείλιο έρπητα/έρπητα του στόματος (έρπητας τύπου 1). Σχεδόν το 80% των ασθενών που μελετήθηκαν θεώρησαν ότι η λήψη 1 έως 2 γραμμαρίων L-λυσίνης καθημερινά τους βοήθησε να μειώσουν τα ξεσπάσματα και τα συμπτώματα του έρπητα. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο για τον γεννητικό έρπητα (έρπητα τύπου 2). Για τους ανθρώπους που φαίνονται ότι ανταποκρίνονται στη θεραπεία με λυσίνη, οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αποτελεσματική δόση είναι 1500 mg ημερησίως (συνήθως 500 mg τρεις φορές την ημέρα) κατά τη διάρκεια μιας μόλυνσης και 500 mg καθημερινά, όταν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη, ότι τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα του έρπητα μπορούν να είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που σχετίζεται με το στρες, με αδύναμο ανοσοποιητικό, με μια κακή διατροφή, με διατροφικές ελλείψεις, και ότι η θεραπεία με λυσίνη δεν υποκαθιστά αυτούς τους παράγοντες.

 

Στην πρόληψη και θεραπεία του έρπητα, η αποφυγή τροφών πλούσιων σε αργινίνη και η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε λυσίνη μπορεί να βοηθήσει. Η λυσίνη δεν έχει τοξικότητα. Συχνά, όταν κάποιος σταματά τη θεραπεία για τον έρπητα, παθαίνει ξέσπασμα.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με L-λυσίνη και L-αργινίνη είναι χρήσιμη και πιθανώς ακόμα καλύτερη από τον συνδυασμό αργινίνης-ορνιθίνης για τη διέγερση της αυξητικής ορμόνης, το κτίσιμο των μυών, την απώλεια βάρους και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια δόση 500 mg δύο φορές την ημέρα ή 1000 με 1500 mg λαμβανόμενη πριν τον ύπνο κάθε αμινοξέος βοηθά σε αυτές τις λειτουργίες.
Η λυσίνη σε συνδυασμό με υψηλές δόσεις βιταμίνης C έχει προταθεί από τον Dr. Linus Pauling ως φάρμακο για την καρδιοπάθεια, διότι μειώνει την Lp(a) [λιποπρωτεΐνη (α)], που προκαλεί αθηροσκλήρωση και είναι ανεξάρτητος παράγοντας καρδιοπάθειας, σημαντικότερος από τη χοληστερίνη. Ακόμα πιο αποτελεσματικό για την πτώση της Lp(a) είναι να συνδυαστεί η βιταμίνη C και η λυσίνη μαζί με υψηλές δόσεις νιασίνης (βιταμίνης Β3).
Ελλείψεις σε λυσίνη μπορούν να οδηγήσουν σε αναιμία, κατακόκκινα μάτια, διαταραχές ενζύμων, απώλεια μαλλιών, ανικανότητα συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα, απώλεια ενέργειας, μειωμένη όρεξη, παθήσεις του αναπαραγωγικού συστήματος, καθυστερημένη ανάπτυξη και απώλεια βάρους.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διατροφικός πίνακας Ανά δισκίο Ανά 100g
Ενέργεια 19 kJ

 

4 kcal

1405 kJ

 

355 kcal

Λιπαρά εκ των οποίων

 

κορεσμένα

0 g

 

0 g

0,7 g

 

0,3 g

Υδανάνθρακας εκ των

 

οποίων σάκχαρα

0,3 g

 

0 g

20 g

 

0,8 g

Πρωτεΐνη 0,8 g 63 g
Νάτριο 0 g 0,01 g
Συστατικά Ανά δισκίο Ανά 100 g
L-Υδροχλωρική Λυσίνη 1000 mg 75 g

Συστατικά: L-υδροχλωρική λυσίνη, μαλτοδεξτρίνη, υλικά επικάλυψης (υδροξυ-προπυ-μεθυλική κυτταρίνη, ανθρακικό ασβέστιο, φυτικό χρώμα εκχυλίσματος πάπρικας), αντισυσσωματικά άλατα μαγνησίου από λιπαρά οξέα (στεαρικό), διοξείδιο του πυριτίου (silica), λάδι καρύδας

Συνιστώμενη δοσολογία: Καθημερινά να λαμβάνετε ένα δισκίο με λίγο νερό

 

Σημειώσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777