Καλάθι 0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΟι εκπτώσεις δεν εμφανίζονται, βάσει Υ.Α. 35935/2023 - Οι χαμηλές τιμές παραμένουν ίδιες.

Ηealthy Balance Ester C Complete 60 φυτικές κάψουλες 1+1 ΔΩΡΟ

Ηealthy Balance Ester C Complete 60 φυτικές κάψουλες 1+1 ΔΩΡΟ

Ηealthy Balance Ester C Complete 60 φυτικές κάψουλες 1+1 ΔΩΡΟ

  • Ευρετήριο Κατασκευαστών Healthy Balance
  • Κωδικός Προϊόντος: HBLNCEOFFER3
  • Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
  • 20,90€

Healthy Balance Ester C Complete 60 φυτικές κάψουλες

 

Ο ρόλος της βιταμίνης C

Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο αποτελεί ζωτικό συστατικό των αιμοφόρων αγγείων, των οστών και των συνδέσμων. Συμμετέχει επίσης στην κατασκευή νορεπινεφρίνης, μιας χημικής ουσίας που είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Μελέτες υποδηλώνουν ότι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό της χοληστερόλης, γεγονός που δείχνει ότι είναι ωφέλιμη για τα επίπεδα χοληστερόλης και την αποφυγή δημιουργίας χολολίθων. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην προστασία του σώματος από επιβλαβείς χημικές ουσίες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ανεπάρκειας βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστή ως σκορβούτο. Eίναι απαραίτητη για πάρα πολλές μεταβολικές διεργασίες μέσα στο σώμα μας.

Η εστερική μορφή

Ο εστέρας C είναι ένα προϊόν με ουδέτερο pH σε αντίθεση με την κανονική βιταμίνης C η οποία έχει ασκορβικό οξύ. Το κύριο συστατικό αυτού του προϊόντος είναι το ασκορβικό ασβέστιο. Διαθέτει ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα έναντι της βιταμίνης C.

Πλεονέκτημα του εστέρα C

Επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι άνθρωποι ευαίσθητοι σε όξινα τρόφιμα ανέχονταν την Ester C καλύτερα από την κανονική βιταμίνη C.

Εμφάνισαν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες στο στομάχι.

Βιοφλαβονοειδή

Γενική περιγραφή

Τα βιοφλαβονοειδή είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει βιολογικώς δραστικά μέλη της ομάδας φυτικών προερχόμενων ενώσεων γνωστών ως φλαβονοειδών. Τα βιοφλαβονοειδή ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1936 από τον πρωτοπόρο ερευνητή του βραβευμένου με βραβείο Νόμπελ Albert Szent-Gyorgi, ο οποίος αρχικά ονόμασε την ομάδα των ενώσεων «βιταμίνη P». Έκτοτε, έχουν αναγνωριστεί και ταξινομηθεί πάνω από 4.000 φλαβονοειδή σύμφωνα με τη χημική δομή τους. Τα συμπληρώματα βιοφλαβονοειδών είναι διαθέσιμα ως μεμονωμένα φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη (που προέρχεται από κρεμμύδια) και ως πολλαπλά βιοφλαβονοειδή σύμπλοκα (που προέρχονται από εσπεριδοειδή), τα οποία συχνά συνδυάζονται με βιταμίνη C. Οι ενώσεις που συνήθως εμφανίζονται στα συμπληρώματα βιοφλαβονοειδών εσπεριδοειδών περιλαμβάνουν εσπεριδινή, ρουτίνη και κερσετίνη.

Υγεία & Εφαρμογές

• Αντιοξειδωτική προστασία

• Κυκλοφορική υγεία

• Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος

Πρωτογενείς χρήσεις

Τα περισσότερα από τα οφέλη που παρουσιάζονται για την υγεία και αποδίδονται στα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών σχετίζονται με την αντιοξειδωτική τους δράση, η οποία έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες. Τα βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών προέρχονται από φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και εμφανίζονται να δρουν συνεργικά με τη βιταμίνη για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των βιοφλαβονοειδών πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα επωφελείς για την τριχοειδή αγγεία.

Η ρουτίνη είναι μια φυτική χρωστική ουσία (φλαβονοειδές) που απαντάται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά. Η ρουτίνη χρησιμοποιείται για δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής . Οι κύριες πηγές ρουτίνης για ιατρική χρήση περιλαμβάνουν το φαγόπυρο, το ιαπωνικό δέντρο παγόδα. Άλλες πηγές ρουτίνης είναι τα φύλλα αρκετών ειδών ευκάλυπτου, λουλουδιών φλαμουριάς, παλαιότερων λουλουδιών, φύλλων και λουλουδιών από κράταιγο,του Αγίου Ιωάννη του Βίκου, γινγκο, ταμήλα και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Μπορεί να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία, γι ‘αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο σε περιπτώσεις όπως: φλεβίτιδα, εσωτερική αιμορραγία, αιμορροΐδες και να αποτρέψει τα εγκεφαλικά επεισόδια λόγω σπασμένων φλεβών ή αρτηριών (αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια). Επίσης χρησιμοποιείται για πρόληψη παρενέργειων σε θεραπείες του καρκίνου που ονομάζεται βλεννογονίτιδα.

Ασερόλα

Η Acerola είναι καρπός. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C,περιέχει επίσης βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη.

Χρησιμοποιείται για πρόληψη του σκορβούτου, μιας νόσου που προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης C. Επίσης για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, «σκλήρυνσης των αρτηριών» (αθηροσκλήρωση), θρόμβων αίματος και καρκίνου.

Χρησιμοποιείται ακόμα για το κοινό κρυολόγημα, τις πληγές , αιμορραγίες στο μάτι (αιμορραγίες του αμφιβληστροειδούς), φθορά των δοντιών, λοιμώξεις των ούλων, κατάθλιψη, πυρετό και διαταραχές κολλαγόνου. Οι αθλητές χρησιμοποιούν acerola για τη βελτίωση της σωματικής αντοχής.

Καρποί άγριας τριανταφυλλιάς

Οι καρποί τριανταφυλλιάς περιέχουν πολλή βιταμίνη C, έτσι μοιράζονται πολλές χρήσεις με τη βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και θεραπείας των κρυολογήματος, της γρίπης και των ανεπαρκειών της βιταμίνης C.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

ΑΡ. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Ε.Ο.Φ. 70679/07-08-2017

Ο αριθμός γνωστοποιήσης στον Ε.Ο.Φ. δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ.

 

*Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν αξιολογηθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας.